Økologisk børnetøj – For miljøet, producenten og barnets skyld

På Kidz.dk ved vi, at fordelene ved økologisk børnetøj er utallige. Det er godt for både barnet, miljøet og bonden, der dyrker bomuldsmarkerne. Først og fremmest er konventionelt dyrket bomuld den afgrøde, hvortil der bruges flest pesticider i forbindelse med dyrkningen.

Det anslås, at mindst 10% og helt op i mod 25% af verdens pesticider bliver brugt i forbindelse med bomuldsdyrkning for at holde ukrudt og insekter væk fra marken. Denne overdrevne brug af sprøjtemidler skader desværre ikke bare miljøet, men også de personer, der arbejder på marken. Dertil kommer forarbejdning og farvning af stoffet, før der bliver et færdigt produkt ud af det, hvor der også bruges kemikalier.

Vi ved i dag, at det er bedre for miljøet, både at dyrke og købe økologiske produkter frem for konventionelt fremstillede produkter, og det gælder naturligvis også tøj, og i høj grad økologisk børnetøj. Børn er nemlig mere modtagelige end voksne over for de pesticider, konventionelt fremstillet bomuld normalvist indeholder, og derfor er det en rigtig god idé at gå efter økologisk børnetøj.

Vi ved endnu ikke, hvilke konsekvenser, der er ved at børn vokser op i et miljø, der er fyldt med kemikalier, men flere og flere udvikler parfumeallergi, udslæt og andre allergier, og visse kemikalier, der findes i tøj, mistænkes i dag for at være kræftfremkaldende, hvilket er kritisk, da stoffet. Det er derfor yderst vigtigt, at man vasker sit tøj flere gange, inden det tages i brug, hvis man køber ikke-økologisk tøj.

Økologisk børnetøj er fremstillet af økologisk bomuld, og dermed undgås kontakten med kemikalier og pesticider. De giftige sprøjtemidler undgås ved dyrkningen af økologisk bomuld, hvor brugen af pesticider i form af plante- eller insektgift og kunstgødning er forbudt.